25 Ocak 2010 Pazartesi

Orduyla Uğraşmayın Artık!

Share Başbuğ sessizliğini bozdu
Darbe planları iddialarıyla ilgili açıklama yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Yanlış bilgi felaket kaynağıdır" dedi.


Başbuğ, günlerdir konuşulan 'Balyoz Planı' iddiasıyla ilgili sessizliğini bozdu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, darbe iddiaları ile ilgili olarak ''Vatandaş önce gerçeği aramalı. Bugün gerçeğe çok ihtiyacımız var'' dedi.

İŞTE ORGENERAL BAŞBUĞ'UN TARİHİ KONUŞMASI

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda Kazım Karabekir için özel anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Başbuğ, Kazım Karabekir'in ''Vatandaş gerçeği ara öğren. Yanlış bilgi felaket getirir. Her işin hakikati aranmalı. O zaman kendi yolunu bulabilirsin'' sözlerine atıfta bulunarak ''25 Ocak 2010'dayız. Karabekir'in sözlerinin günümüz Türkiyesi'nde ne kadar önemli olduğunu anlamış bulunuyoruz'' diye konuştu.

İNCELEME İDDİALARI KABUL ANLAMINA GELMEZ

Org. Başbuğ, Taraf Gazetesi'nde yayınlanan 'Balyoz' darbe iddiasıyla ilgili olarak, "Seminer 7 yıl önceydi. Biraz insaflı olmak lazım. Belgeleri inceliyoruz" derken bu incelemenin iddiaların kabulü anlamına gelmediğini kaydetti.

TSK'NIN SABRININ SINIRI VAR

''Vicdansızlara sesleniyorum'' diyen Org. Başbuğ, "Allah Allah diye taarruz eden bir ordu nasıl cami bombalar. Vicdansızlara sesleniyorum, TSK’nın da sabrının bir sınırı var. Nasıl böyle itham edilir? İddiaları lanetliyorum. Sorumlu makamlar sadece şikayet etmez" şeklinde konuştu.


'Balyoz darbesi' iddiası nedir?


Taraf Gazetesi darbeye ortam hazırlamak amacıyla yeni bir eylem planı iddiasını ortaya atmıştı. "Balyoz Güvenlik Harekat Planı" adı altında "Çarşaf", "Sakal", "Oraj" ve "Suga" adı verilen planlara göre, Beyazıt ve Fatih camilerinde cuma günü bombalı saldırılar düzenlenecek, Ege'de Türk jeti düşürülecek, Ak Parti aciz gösterilmeye çalışılacaktı.

Kaos ortamı sonunda 11 sayfalık 'Balyoz planı' hayata geçirilecekti. Gazetenin haberine göre, dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan yönetimindeki askerler, darbeye direnebilecek 200 bin kişiyi stadlara doldurmayı planlıyordu. Hatta, darbe kabinesi bile hazırlanmıştı. Planda imzası bulunduğu iddia edilen Orgeneral Doğan, "TSK'da her kademede mevcut planları gözden geçirmek üzere harp oyunu, plan tatbikatı ve seminerler yapılması doğal bir uygulamadır" demişti.

Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "1'inci Ordu Komutanlığı tarafından 5-7 Mart 2003 tarihleri arasında icra edilen Plan Seminerine ilişkin çeşitli iddialar ve değerlendirmeler medyada yer almaktadır. İddiaları, aklı ve vicdanı olan hiçbir kimsenin kabul etmesi mümkün değildir" ifadesini kullanmıştı.

www.mynet.com

0 Yorum Yaz:

Yorum Gönder