25 Mayıs 2010 Salı

PKK'nın Çocuk Militanları ve Sözde Barış Çabaları

Share Danimarka’nın Berlingske Tidende gazetesi, terör örgütü PKK’nın 8-9 yaşındaki çocukları bile kanlı eylemlerine alet ettiğini ortaya koydu. Haber üzerine UNICEF, çocukları örgütten almak için kolları sıvadı. Danirmakalı gazete, PKK kampında 14-15 yaşındaki çocukları militan kıyafetleri içinde görüntüledi...




ROJ TV’nin eski müdürü Zonoozi, “Örgütte gördüğüm en küçük çocuk tahminen 8-9 yaşlarındaydı. Küçükler sadece siyasi dersler alırken, daha büyüklere silah kullanımı, Kürt tarihi, PKK ve Abdullah Öcalan hakkında eğitim veriliyordu” dedi.



Danimarka’nın saygın gazetelerinden Berlingske Tidende, PKK içinde yer alan çocuk militanların fotoğraflarını yayımladı. Yaşları 8’e kadar düşen çocuklara silah eğitimi verildiği belirtildi. Gazete önceki gün terör örgütünün yayın organı konumundaki ROJ TV’nin 10 yıl boyunca Kopenhag’da genel müdürlüğünü yapmış olan İran asıllı Kürt Maonucher Zonoozi ile bu kanalda yayınlanan programların yapımcısı ROJ NV adlı Brüksel merkezli ajansın müdürü Metin Yüce’nin Erbil yakınlarındaki PKK kampını ziyaretlerinden fotoğraflar yayınladı. Zonoozi ve Yüce’yi PKK lideri Murat Karayılan’la görüşürken ve AK47 otomatik silahlarla atış talimleri yaparken gösteren fotoğraflar PKK ile ROJ TV bağlantısının kanıtı olarak değerlendirildi.





Bu haber üzerine UNICEF’in Danimarka temsilcisi Steen Andersen “Konuyla ilgili çalışma başlattık. Çocukların militan olarak kullanılması Çocuk Konvansiyonu’na aykırıdır. Kurumumuzun harekete geçmesi için çalışacağım” dedi. Türkiye ve Irak’taki UNICEF temsilciliklerinin harekete geçerek, örgütle bağlantı kurması bekleniyor. UNICEF’in bu çocukların örgütten alınmasını önerebileceği de ifade ediliyor. Aralarında UNICEF’in de bulunduğu uluslararası kurumların 1998’de yaptığı tahminlere göre, PKK’da 3 bine yakın çocuk militan yer alıyordu. Bunların 300 kadarı ise kızdı. Zonoozi’nin bu fotoğrafları yaklaşık bir yıl önce Danimarka polisine verdiği ancak resmi kurumların herhangi bir işlemde bulunmadığı da öne sürüldü.

Bu sırada Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde düzenlenen "Operasyonlara hayır" mitinginde konuşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş "Burada bir kez daha tarih yazıyoruz. Ölüme giden yolları kapattık, barışın yolunu açmak için buradayız. Hükümete sesleniyoruz. Kandil'e savaş uçaklarını değil, barış heyetini gönderin. Biz BDP olarak da kalıcı barış için Kandil'e gitmeye hazırız. Bu halk barışa ne kadar ihtiyaç duyduğunu çok iyi biliyor. Bunun için alanlarda hep barışı haykırıyor. Bizler de artık zulüm ve kanın yaşandığı dağlar değil çiçeklerin açtığı dağlar görmek istiyoruz. İnanıyorum ki, bu kararlı duruşumuz en sonunda barışı sağlayacaktır. sayın öcalan'ın 11 yıldır sürdürdüğü barış çabalarına cevap verilmelidir. Eğer başbakan bu savaşı durdurup adım atmazsa kendi partisi de 'Kürt sorunu yoktur' diyen CHP gibi bu bölgede tabela dahi bulamayacaktır." ifadesini kullandı.



Türk halkına da çağrıda bulunan Demirtaş, "Batıdaki halka çağrı yapıyoruz. Akan kana karşı Türk halkı da barış için yollara düşmesi gerekiyor" dedi.


www.gazetevatan.com
25.05.2010

0 Yorum Yaz:

Yorum Gönder