21 Ekim 2009 Çarşamba

Törenler Yetmez Madalya da Verilsin!

Share Yaşanan gelişmelere şehit aileleri tepki verdi

İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurettin Yeşilbağ, PKK'lı teröristlerin teslim olmasıyla ilgili olarak, “Bu bizim canımızı acıtıyor, yakıyor. Etnik bölünmeye gidiyoruz. Onların bir tek madalyası eksik kalmaktadır. Bari madalya da versinler” diyerek tepkisini dile getirdi.

Başkan Yeşilbağ, “Doğru bildiklerimiz değişti. Bu süreci ilgi ve hayretle izliyoruz” dedi. Yeşilbağ, şöyle devam etti:
“Bu süreç içerisinde, öyle gariplikler, öyle aymazlıklar yaşandı ki ne biz şehit aileleri, ne de ülkenin birlik, bütünlüğünü önemseyen vatandaşlarımız tarafından anlaşılabilmiş değil. Ancak kesin olan şu ki, bu projenin uygulama talimatlarının sınır ötesi güçlerden geldiği gün gibi aşikardır. Sözde barış güvercinlerinin karşılanış ve giliş biçimi halkımıza kabul ettirilmeye çalışılmaktadır. Zafer kazanmış bir asker edasıyla karşılanması niyeti ve beklentileri açıkca ortaya koymaktadır. Gelenler pişman değildirler. Genel merkezi İmralı'da kurulu bulunan malum siyasi parti ve onun milletvekilleri kendilerini Türkiye Cumhuriyeti'nin yasalarına değil de İmralı'ya ve Kandil'e bağlı gördükleri artık gizlinmeyecek bir gerçek haline gelmiştir. Bu bizim canımızı acıtıyor, yakıyor.”

'Etnik bölünmeye gidiyoruz'

Türkiye'nin bu gelişmelerle etnik bölünmeye gittiğini savunan Yeşilbağ, tepkisini şöyle dile getirdi:
“Bunların temel düşüncesi ‘Doğu ve Güneydoğu'yu biz yöneteciğiz, orada Türkiye Cumhuriyeti yasalarını, güvenlik güçlerini görmek istemiyoruz. Batıyı da beraber yöneteceğiz’ zihniyetinden başka birşey değildir. Teröristlere iş hakkı, öldürülen teröristlerin yakınlarına tazminat gibi devletimizin şehit yakınları ve malul gazilerine tanıdığı hakların da verileceği konusunda haberler çıkmaktadır. Eğer böyle bir uygulama içine girilirse, onların bir tek madalyası eksik kalmaktadır. Bari madalya da verilsin. Sonunun nereye varacağı bilinmeyen bu tür sözde açılımlar milli birliğin pekişmesinden ziyade, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü önemseyen Anayasamızın temel niteliklerini benimseyen vatandaşımızın, siyaset kurumlarına olan güvenini ve yasalara olan inancını sarsmaktan başka bir amaca hizmet etmeyecektir. Yasalar herkes için vardır ve herkese eşit uygulanmalıdır.”
Açıklamaya katılıp gelişmelere tepki gösteren şehit yakınlarından, oğlu Erhan Çakıcı'yı, 1993 yılında Mardin'de vatani görevini yaparken şehit veren Ali Çakıcı, “Gururla taşıdığım madalya verdiler ancak ben bu madalyayı bu gelişmelerin ardından iade etmek istiyorum” diye konuştu.

‘Hainler davul zurna ile karşılansın diye mi şehit verdik?’
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Türkiye’ye teslim olan PKK’lıların sınırda davul zurna ile karşılanmasına tepki gösterdi. Yavuz, “Hainler davul zurna ile karşılansın diye mi şehit verdik?” dedi.
Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, düzenlediği basın toplantısında, “Vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı uğruna 30 yıl mücadele ettiğimiz hainlerle şimdi aynı çatı altında yaşamaya mahkum mu edileceğiz? Şimdi soruyoruz: Biz vatan hainleri davul zurna ile karşılansın diye mi şehit olduk, gazi olduk? Bu hainler affedilecekse bizler niye kuşların bile zor yaşadığı o dağlarda 30 yıl bu hainlerle mücadele ettik, can verdik? Hiç kimse oy uğruna üç beş çapulcu için, şehit ve gazilerin onuruyla oynayamaz” dedi.
Terörün Meclis'e girdiğini belirten Yavuz, “Silahla başaramadıklarını şimdi siyasetle başarmaya çalışıyorlar. Çünkü ABD ve Avrupa böyle istiyor” diye konuştu.



www.gazetevatan.com

0 Yorum Yaz:

Yorum Gönder