5 Kasım 2009 Perşembe

Share

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Habur'da yaşananlarla ilgili “72 milyonun hassasiyeti var” sözlerini sert bir dille eleştiren DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, “Birileri bize 'şerefsizler, köpekler' diyecek. Sayın Başbakan bunları görmemezlikten gelecek 72 milyonun hassasiyetinden söz edecek. Peki 20 milyon yurttaşının hassasiyeti yok mudur?” diye sordu.
 
 
DTP’nin haftalık grup toplantısında AKP’yi Kürtlere rağmen, Kürtleri dışlayarak Kürt açılımı yapmaya kalkmakla suçladı: “Kürtlerin bütün aktörleriyle birlikte bu sürecin içinde yer alma, rol oynama istem ve talebi, ‘Her şeyi kendi istediğim gibi yaparım’ inadıyla hareket eden hükümetin planını bozmuştur. Demek ki adına açılım denilen ve tahrip olduğu söylenen süreç, Kürtleri bu çalışmanın içine katmadan, onları kandırarak ve Kürtlere rağmen yürütülecekti. Yanlış hesap bu kez Bağdat’tan değil, Silopi’den dönmüştür.” 
 
Türk, Başbakan’ın ‘ayrımcılık’ yaptığını söyledi: “Sayın Başbakan, bizleri bu süreçte etkisizleştirmeye, yapıcı muhalefetimizi durdurmaya, irademizi teslim almaya çalışıyor. Yavuz hırsız misali, göz göre göre bizlere, halkımıza hakaret edip; sonra da hassasiyetlere dikkat etmeye davet ediyor! Birileri çıkıyor, ‘köpekler’ diyecek, birisi ‘şerefsiz’ diyecek. Sayın Başbakan bunları görmemezlikten gelecek 72 milyonun hassasiyetinden söz edecek. Peki 20 milyon yurttaşının hassasiyeti yok mudur? Bu ayrımcılık değil midir?” 
 
DTP grup toplantısında ‘gerilla’ kıyafeti giydirilmiş küçük bir çocuk ilgi odağı oldu. Çocuğun, toplantının ortasında ağlamaya başlaması gülüşmelere neden olurken Türk kürsüden, “İlk kez DTP grubunda bir çocuk sesi çıkıyor” espirisi yaptı. 
 
Radikal

0 Yorum Yaz:

Yorum Gönder