1 Kasım 2009 Pazar

Şehit ailesine polis barikatı

Share

Polis, Şehit Aileleri Federasyonu’nun, Kürt açılımına ve PKK’lıların serbest bırakılmasına tepki olarak düzenlediği miting çerçevesinde TBMM’ye yürümesine izin vermeyince arbede yaşandı
Polis, Şehit Aileleri Federasyonu’nun, hükümetin Kürt açılımı ve PKK’lıların serbest bırakılmasına tepki olarak düzenlediği ‘Vatana Sevgi, Şehit ve Gazi’ye Saygı’ mitingi çerçevesinde TBMM’ye yürümesine izin vermedi. Şehit yakınları, “Türk-Kürt kardeştir, AKP kalleştir” diye slogan atılan miting sonrasında, üç noktada barikat kuran polisle karşı karşıya geldi. Yaşanan arbedede şehit anneleri ve çocuklar arada kaldı.

Plaketi parçaladı
Abdi İpekçi Parkı’nda dün düzenlenen mitinge yaklaşık 1500 kişi katıldı. “İmralı’daki çakala kim sayın diyorsa vatan hainidir”, “Türk doğduk, Türk öldük” yazılı pankartlar açılan mitingde, “Kürt sorunu yok, köpeklerin imha edilme sorunu var”, “Hükümet gafletten uyan”, “Bizde mi dağa çıkalım” yazılı dövizler taşındı. Küçük çocukların “Babamı geri istiyorum” yazılı dövizler taşıdığı mitingde, “Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP”, “Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir”, “Hükümet istifa”, “İmralı basılsın, APO iti asılsın” ve “Dişe diş, kana kan, tek çözüm idam” sloganları atıldı. Mitingde, bir şehit yakını, parktaki ‘el’ heykelinin üzerine çıkarak, terörist Abdullah Öcalan’ın posterini ateşe verdi. Kalabalık, “Onun gözlerini de oy” diyerek tempo tuttu. Bir başka şehit yakını, kendisine Başbakan Erdoğan’ın verdiği plaketi parçaladı.
İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Pakize Alp, konuşmasında, “Çocuklarımızın kemikleri, gazilerin yüreği sızlıyor. Düşman şimdi el üstünde. Asker eyledim gitti de gelmedi buna ne çare ama başkalarının çocukları gemiciklerinde, ABD’de geziyor” dedi. Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Hamit Köse, “‘Şehit aileleri ve PKK kucaklaştı’ senaryolarını yutturmaya çalışıyorlar. Okyanus aşırı aldıkları talimatlarla genel af ilen etme çabasındalar. Açılım zeminini hazırlayan sözde siyasetçiler ihanet içindeler. Habur’da bir tek kırmızı halı serip madalya vermeleri eksik kaldı. Madalyalarımızı verelim, teröristlere taksınlar” diye konuştu. Şehit Aileleri Federasyonu’nun İzmir
Caddesi’ndeki binasına yürüneceği anonsu yapılınca polis, eylemcileri, Necatibey Caddesi’ne yönlendirmek istedi. Eylemciler, polise, “Şehide değil, PKK’ya barikat” diye tepki gösterdi.

Vatandaşlardan alkışlı destek
Tekbir getiren bir grup, ‘Allahuekber’ nidalarıyla polis barikatını üç noktada aştı. Grup içinden, “Meclis’e gidelim” sesleri yükselirken, “Meclis’i basarız” ve “Meclis’te PKK istemiyoruz” sloganları atıldı. Necatibey Caddesi’ne kadar ilerleyebilen kalabalığa vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Bir eylemci, “Başbakan gelsin. Tayyip çocuğumun katilini affetti” diyerek sinir krizi geçirdi. Arbede sırasında bazı çocuklar ezilirken, küçük bir kız çocuğu da “Devlet bizi ortada bıraktı” diye ağladı. Meclis’e yürüyemeyen kalabalık İstiklal Marşı’nı söyledikten sonra dağıldı.


Kaynak : www.milliyet.com.tr

0 Yorum Yaz:

Yorum Gönder