6 Mart 2010 Cumartesi

BDP Milletvekillerinden Avrupa'da Yapılan PKK Operasyonlarına Tepki

Share 'Avrupa'yı üşütürüz'
ŞIRNAK'taki Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Kongresi'ne katılan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, terör örgütü PKK'ya karşı Avrupa'da yapılan operasyonları eleştirdi.

Kaplan, Ortasya, Rusya, Azerbaycan ile Ortadoğu'dan gelecek petrol ve doğalgaz hatlarının `Kürdistan' olarak nitelendirdiği bölgeden geçeceğini belirterek, "Dünya ile Kürtler barışık olmadığı müddetçe o petrolü, o gazı alamaz. Bu onurlu halk Avrupa'yı üşütür" dedi. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Abdullah Öcalan'ın ve dağların özgür olacağıyla ilgili umutlu olduklarını söyledi.

Şırnak Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan BDP İl Kongresi'ne BDP Şırnak Milletvekilleri Sevahir Bayındır ile Hasip Kaplan, Van Milletvekili Özdal Üçer, bölgedeki belediye başkanları ve partililer katıldı. Kongrede konuşan BDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, enerji ve barış kelimelerinin yan yana geldiği her zaman Kürtler'e karşı operasyonların geliştirildiğini savunarak, şöyle dedi:

"Dikkat edin Kürtler'in barışa en yakın olduğu, barış mücadelesini yükselttiği zamanlarda Avrupa ve Amerika'dan saldırılar başlamıştır. 1999-2004 yılları gerillanın sınır dışına çekildiği dönemdir. Ama ABD ve AB PKK'yı terör listesine alıyor. Öncesinde listeye alınmıyor. Ne zaman barış ve çözüm konuşulacak olsa böylesi saldırıların gelişmesi dikkat çekicidir. Belçika'da Kürt kurumları ve Roj TV'ye yapılan saldırının ABD'deki Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı'yla aynı güne denk getirilmesi tesadüf değil. Brüksel'de bürolarımızı basanlara 2 çift sözümüz var; Geçmişlerini hatırlatırız. ABD'nin Kızılderililere karşı, İtalya'nın, Fransa'nın tarihte yaptıkları katliamları hatırlatırız. Kürt halkının tarihinde böyle bir şey yoktur. Orta Asya'dan Rusya'dan, Azerbaycan'dan, İran'dan Ortadoğu'dan gelecek olan petrol ve doğalgaz hatları Kürdistan üzerinden geçmek durumundadır. Dünya ile Kürtler barışık olmadığı müddetçe o petrolü, o gazı alamaz. Bu onurlu halk Avrupa'yı üşütür."

"SAYIN ÖCALAN'IN VE DAĞLARIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GÖRECEĞİZ"

BDP Şırnak milletvekili Sevahir Bayındır ise, kendilerine yönelik olarak düzenlendiğini öne sürdüğü operasyonlardı `saldırılar' olarak nitelendirirken bunları kınadıklarını söyledi. Bayındır, "Bu saldırıları kınıyor ve diyoruz ki dünya birleşse özgürlük iradesini kıramaz" dedi.

BDP Van milletvekili Özdal Üçer ise, Türkiye'de referandumun tartışıldığını, en büyük gücüh Kürtler'in elinde olduğunu savunurken, "AKP `Açılım' adına ikiyüzlü siyaset yapıyordu `Bugün Anayasa'yı değiştireceğim' diyor. Kürt halkından destek alıp kendini meşrulaştırmak istiyor. Cezaevlerindeki arkadaşlarımız siyasal temsilcileri, siyasi parti kanunları değişmeyene kadar Kürtler AKP'ye oy vermeyecektir. Bunu bilmelidirler. Umutluyuz sayın Öcalan'ın özgürlüğünü de dağlarımızın özgürlüğünü de göreceğiz" dedi.

www.gazetevatan.com
06.03.2010

0 Yorum Yaz:

Yorum Gönder