16 Kasım 2009 Pazartesi

AKP Milletvekili İhsan Arslan : "İnsanların ‘Ne Mutlu Türküm diyene’ demek zorunda bırakılmadığı bir Türkiye’ye doğru gidiyoruz."

Share

Ak Partili 3 milletvekili Gülşen Orhan, Abdurrahman Kurt ve İhsan Arslan Almanya’ya giderek ünlü  sanatçı Şivan’a ‘dön’ çağrısı yaptı
Hükümet, 3 milletvekilini ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer için Almanya’ya gönderdi. Perwer’in adını taşıyan vakfın Bonn’daki açılış kokteyline katılan Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Perwer’le Kürtçe düet yaptı. Orhan, “Kürtlüğümüzü senin şarkılarını dinleyerek tanıdık” dedi. Orhan, Perwer’den Türkiye’ye dönmesini istedi. Ancak, Perwer, Kürt sorunu çözülmeden Türkiye’ye dönmeyeceğini söyledi
Fırat Haber Ajansı ve Kürt internet sitelerinin haberine göre kokteyle Ak Parti Diyarbakır milletvekilleri İhsan Arslan, Abdurrahman Kurt ve Orhan ile DTP Milletvekili Hasip Kaplan, eski DEP Milletvekili Sedat Yurttaş ve gazeteci Cengiz Çandar katıldı.
35 yıldır sürgün yaşadığını belirten Perwer, şöyle konuştu:
“Ben sadece turist olarak Türkiye’ye gitmek istiyorum. Ortada bir realite var. O sorun çözülmeden ben gitmiyorum. Şu an da ‘Kinem’i’ (Kürt destanı) orada okumamı kaldıramazlar. Ben de dönmek istiyorum. Ama Kürt sorunu çözülmeden benim gelmemi beklemesinler. Halk olarak özgürlüğü çok istiyoruz, eğer özgürlüğü istemeseydik bugünlere gelemezdik.”
Törende yapılan konuşmalar özetle şöyle:
Kaplan: Perwer, sen de geleceksin, milyonlarca halkının sevgisi ile karşılanacaksın.
Kurt: Kürtler kaybederse Türkler de kaybeder.
Arslan: Türkiye 2 yıl önceki Türkiye değil. İnsanların, ‘Ne Mutlu Türküm diyene’ demek zorunda bırakılmadığı bir Türkiye’ye doğru gidiyoruz.
Çandar: Bugün Kürtler Şivan’ı Türkiye’de görürse açılıma ikna olurlar.

Kaynak : www.milliyet.com.tr

1 Yorum Yaz:

Adsız dedi ki...

Ülkemizi kimler yönetiyor?
Ülke nereye gidiyor?
Gelişmiş ülkelere kıyasla Türkiye'nin konumu nedir?
Ülkemizin insanlarının yaşam kalitesi ne durumdadır?

Bütün bunlar cevap bulunması ve halledilmesi gereken sorunlar. Durup düşünen var mı? Peki uygulayan var mı? Sonra verdikleri cevap doğru mu? Doğruluğunu nasıl ölçebiliriz? Böyle bir ölçüm cihazı veya bi mekanizma var mı?

?

Yorum Gönder