1 Eylül 2009 Salı

"Askere sıkılan kurşun bundan böyle bana sıkılsın" dermiş ama..

Share DTP'nin Diyarbakır'da düzenlediği Barış Mitingi'ne konuşan Belediye Başkanı Osman Baydemir, Hakkari’de 30 Ağustos’ta 4 askerin şehit edilmesiyle ilgili olarak, “Ben bir Kürt evladı olarak çıkıp derim ki, askere sıkılan kurşun bundan böyle bana sıkılsın. Ancak Türk aydınları, Türk siyasetçileri de bundan böyle gerillaya sıkılan kurşun bana sıkılsın demelidir."
Çünkü ölmekle, öldürmekle bu sorun çözülmez. Artık vicdanlarımızı ortaya koyma, vicdanlarla ortamlaşmanın zamanı gelmiştir ve geçmiştir. O halde son çağrımı yapıyorum ey kardeşliğine inandığım Türk aydını elininizi vicdanınıza koyun. Eğer siz olsaydınız 70 yıl boyunca Kürtleştirilmek, Araplaştırılmak isteseydiniz, özgürlüklerinizi ortadan kaldırılsaydı, kasabalarınızın isimleri değiştirilseydi, isyan etmeyip de ne yapacaktınız? Kürt özgürleştikçe Türk, Arap da, Laz da özgürleşecektir. Allah Kürt ve Kürdistanı korusun. Sizler her zaman var olun."dedi.

ÖCALAN POSTERLERİ DAĞITILDI

Miting alanında bir grup genç yanlarında getirdikleri poşetler içinden çıkardıkları Abdullah Öcalan posterleri ve PKK flamalarını dağıttı. Öcalan posteri ve flamaları sallanırken, çatışmalarda öldürülen PKK'lılar için yazılan Kürtçe türküler eşliğinde halaylar çekildi.

Alanda Türkçe ve Kürtçe yazılı 'Varlığım dilimdir', 'Dilimiz hakkımızdır', 'Barış için yola gelin' yazılı pankart ve dövizler açıldı.

SÖZDE EYLEMSİZLİK KARARINA UZATMA

Mitingin devam ettiği saatlerde terör örgütü PKK, daha önce bugün biteceğini duyurduğu sözde ‘eylemsizlik' kararını Ramazan ayı sonuna kadar uzattığını açıkladı. Açıklamada, Ramazan bayramından sonra halkın ve demokratik kamuoyunun yaklaşımına göre yeni karar alınacağı belirtildi.

PKK, terör örgütüne yakın internet siteleri aracılığıyla, 13 Nisan tarihinde açıkladığı 1 Eylül’e kadar sürecek tek taraflı sözde saldırıları durdurma kararını bugün Ramazan ayı sonuna kadar uzattığını açıkladı. Açıklamada, “1 Eylül Dünya Barış günü vesilesiyle başta Amed'in (Diyarbakır) muhteşem barış mitingi olmak üzere diğer kentlerdeki miting alanlarında yükselen barış ve demokratik çözüm çağrıları konusunda Kürdistan Özgürlük Hareketi olarak üstümüze düşen sorumluluğun gereklerini yerine getirme bilinciyle hareket edeceğimizi belirtiyoruz” denildi.

DTP'LİLER: 150 BİN KİŞİ

DTP’nin 1 milyon kişiyi toplamayı hedeflediği mitinge katılanların sayısı 80- 90 binde kaldı. DTP'liler ise meydandaki kalabalığın 150 bin kişi olduğunu ileri sürdü.

Mitingte ilk konuşmayı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir yaptı. Kürtçe başladığı konuşmasında Baydemir, “Barış güvercinleri, 7 gök katına kadar halkımın sorunlarını götürün. Allahın yanına götürün. Halkımın isteği barıştır, birliktir. İnşallah oradan gelecek. Bu kadim topraklarda, bu kutlu şehirde yeni bir sayfa açılacak, bugünden sonra açılacak. Bu çoşkunuz bu müjdeyi bize veriyor. 80 yıldır sizler büyük bir direniş sergilediniz. Özellikle de son 30 yıldır büyük bir bedel ödediniz. Ancak bugün çok iyi biliyoruz ki barış gündeme gelmiştir. Bütün dünya Kürt barışı üzerine görüşüyor bu da sizin direnişiniz ve birliğin sayesindedir. Sizin bu birliğiniz ve direnişiniz önünde boynumuzu büküyorum, eğiliyorum” dedi.

www.gazetevatan.com
01.09.2009

0 Yorum Yaz:

Yorum Gönder