12 Eylül 2009 Cumartesi

A-çı-lım

Share DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ne yapmak istiyor?

Bayraklara sarılı dizi dizi şehit cenazeleri toprağa verilirken Silâhlı Kuvvetler’e terör örgütüne karşı operasyonları durdurma çağrısı yapmak neyin nesidir?

Bir siyasi çözüm çabası mı, yoksa acısı yurdu sarmış yürek yangınlarına benzin döken bir tahrik mi?

Gazetelere Ahmet Türk’ün demeci genel olarak “PKK elini tetikten çeksin” başlığı ile girdi. Keşke çağrı bundan ibaret olsa.

Ama değildir; Ahmet Türk “normalleşme için operasyonlar durmalı, PKK da elini tetikten çekmelidir” diyor.

Bu ateşkes durumudur.

Terör örgütünün resmen tanınmasıdır.

DTP’liler sivil örgütleri ziyaret ediyorlar.

En yararlı ziyareti dün gerçekleştirmiş sayabilirler kendilerini. Çünkü Türkiye Barolar Birliği’nde onlara ayaklarını yere basacak gerçekler açıkça söylenmiştir:

“Ortak eğitim dilinin Türkçe olması bizim olmazsa olmazımızdır. Güç kullanma tekelinin devlette olması ilkesinden vazgeçilemez.”

Bunların ihlâli cumhuriyeti zedeler.

Cumhuriyet sakatlanırsa demokrasi kalmaz.

O zaman neyin açılımını yapacağız?

G.Mengi
www.gazetevatan.com





Ahmet Türk ne demişti?


DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, “Bu süreçte çabalar ve fırsatların olduğunu” ancak “acıların bitmesini istemeyen güçlerin de bu süreci baltalamaya yönelik bazı çalışmaları olduğunu” savundu. Türk, şöyle konuştu: “Bu tartışmalı dönemde, bu sancılı süreci fırsata dönüştürme konusundaki yapılan açılımları sonuna kadar destekliyoruz. Neler yapabiliriz, neleri gerçekleştirebilir, ortak bir noktada nasıl buluşabiliriz, bu noktada çalışmaları sürdürüyoruz. İnanıyorum ki, bütün Türkiye halkı bu acılı sürecin sona ermesi için büyük bir çabanın içerisinde olacaktır. Bizim amacımız birbirimizi anlamaktır.” MAZLUM-DER Genel Başkanı Ahmet Faruk Uysal da katılımcı süreçlerden geçmiş bir sivil anayasa yapılması gerektiğini ifade ederek, “Anayasa yapılana kadar kültürel hakların verilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Türk, şehit haberlerini değerlendirmesinin istenmesi üzerine şunları söyledi: “O haberi Mardin’deyken aldım, büyük bir üzüntü duydum. O acılar bizim yüreğimizdeki acılardır. Birileri gibi bunu kullanmıyoruz. Her yaşanan olaydan, her yaşamını yitiren insan için büyük acı duyuyoruz. Ama biz başından beri hep şunu söyledik, operasyonlar durmadığı müddetçe buna benzer şeylerin yaşanacağını görmemiz lazım. Bizim başından beri endişemiz bu. Bir açılım sürecinde sıfır noktada operasyonlar yapılırsa, bir dağın başına gidip operasyonlar yapılırsa, maalesef bu ölümlerle, acılarla karşı karşıya kalıyoruz. Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı var. Normalleşme için herkesin hassasiyet göstermesi gerekiyor, bunun için operasyonlar yapılmamalı. PKK da elini tetikten çekmelidir, diye açık şekilde ifade ettik. Biz, bunu artık görmeye başladık.”

0 Yorum Yaz:

Yorum Gönder