12 Eylül 2009 Cumartesi

Yola Gelmeliymişiz!

Share ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde, kendilerine `Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi' (YDG-M) adını veren DTP'li bir grup tarafından `Werin Ru' (Yola gelin) adıyla yürüyüş düzenlendi. Bölücübaşı Abdullah Öcalan posterlerinin açıldığı meşaleli yürüyüşe katılan yaklaşık 300 kişi Kürtçe `Ya Allah, Bismillah seroke me Abdullah' (Ya Allah, Bismillah, Başkanımız Abdullah) sloganı attı.

Kentin Atatürk Mahallesi'ndeki DTP Suruç İlçe binası önünde dün saat 21.00'de toplanan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 300 kişi, ellerinde bulunan meşaleleri yakarak yürümeye başladı. Yürüyüşte yüzlerini poşu ile gizleyen bazı kişiler üzerinde, `Özgür bir kimlik için, özgür önderlik, demokratik çözüm, yola gelin' yazılı ve Öcalan fotoğraflarının asılı olduğu Kürtçe pankartı taşıdı.

DTP Suruç İlçe Başkanı Halit Yıldıztekin, Onbirnisan Belde Belediye Başkanı DTP'li İbrahim Halil Parıldar'ın da aralarında bulunduğu kalabalık, sık Öcalan ve PKK lehine Kürtçe ve Türkçe sloganlar attı. Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüş sırasında `zafer işaretleri' yapıp, `Biji serok Apo' (Yaşasın Başkan Apo), `PKK'yı yaratan Öcalan'a bin selam', `Öcalan', `Ya Allah Bismillah seroke me Abdullah' (Ya Allah Bismillah Başkanımız Abdullah), `Dişe diş, kana kan seninleyiz Öcalan', `Suruç ovası Apocular yuvası' sloganları atan kalabalığa, kadınlar da zılgıt çekerek eşlik etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşte grup adına açıklama yapan Murat Kılıç adlı kişi, Kürtlerin yok sayıldığını ve her dönemde Kürt halkının sürgünlere ve saldırılara maruz bırakıldığını ileri sürdü. Kürt sorununa dair tartışmaların beraberinde yeni bir süreci başlattığını öne süren Kılıç, şunları söyledi:

"Sürecin taraflarından olan PKK seçim sürecinden beri eylemsizlik durumunu korumuş, son olarak bayrama kadar eylemsizliğin devam edeceğini belirtmiştir. Çözüm konusunda belirleyiciliği tartışmasız olan Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan tarihi bir rol ve sorumluluk üstlenerek süreçteki yerini almıştır. Kürt sorunun çözümünde önemli bir milat olacak olan yol haritasını hazırlamış ve 20 Ağustos'ta cezaevi idaresine teslim etmiştir. Tartışmalara Kürt tarafı bütün güçleriyle olumlu bir katılım sağlamış, müzakerelerin sayın Öcalan ile olması gerektiğini her fırsatta dile getirmiştir. Bir taraftan bunlar yaşanırken diğer taraftan aynı olumlu havayı görmek mümkün değil. Yapılan operasyonlar yeni can kayıplarının yaşanmasına yol açmaktadır. Tartışmalara inkar temelinde yaklaşan kesimlerden tutun, çözümde aktif rol sahibi olan herkese `yola gelin' diyoruz."

Basın açıklaması ardından bir süre daha slogan atan grup DTP binasına giderek yürüyüşe son verdi.



www.gazetevatan.com

0 Yorum Yaz:

Yorum Gönder